Ziua Mondială a Apei

a fost sărbătorită pentru al doilea an de către elevi ai liceului nostru

Cu toții știm, dar cu toate acestea adesea uităm, că apa este o substanță chimică indispensabilă vieții. Pentru a readuce în atenție acest aspect, în cadrul proiectului „Iubește-ți natura” s-a inclus continuarea activității prin care este sărbătorită Ziua Mondială a Apei. 
Astfel joi, 22 martie 2018, elevii claselor a VII-a A și a VIII-a A, îndrumați de doamna profesor de chimie Alina Imbăruș, au realizat planșe tematice, prezentări power-point, au întocmit referate, care au avut ca subiect de cercetare această substanță. Prezentarea lor s-a desfășurat sub forma unei sesiuni de comunicări. Cea mai inedită prezentare a fost cea a elevei Crișan Ligia fiind realizată sub forma unui filmuleț dar și ca poezie. 
În prezentările lor elevii au evidențiat formele în care o regăsim în natură, au reamintit aspectele ce țin de necesitatea aprecierii acesteia ca resursă, a conștientizării aspectelor ce țin de risipirea ei, de poluarea ei, dar și a beneficiilor ei asupra organismului uman sau a problemelor de sănătate ce pot fi cauzate de consumul de apă poluată. Fiecare elev care s-a implicat a fost recompensat cu o diplomă de participare.
La activitate a fost prezentă conducerea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, doamna profesor și coordonator de proiecte și activități extrașcolare Dudaș Nicoleta și doamna laborant Puta Olimpia.

Comments are closed.