Proiectului „Corpul meu. Sănătatea mea.”

Miercuri, 21 martie 2018, s-a desfășurat activitatea extracurriculară cu tema „Dinții mei curați” din cadrul proiectului „Corpul meu. Sănătatea mea.” la care au participat toți elevii claselor 0-IV de la școlile aparținătoare precum și cei din clasele a V-a.

Această activitate s-a derulat sub coordonarea doamnei profesor dr. Dudaș Nicoleta, coordonator de proiecte și activități extrașcolare, în parteneriat cu DSP Arad prin prezența doamnei dr. Donici Carmen și cu medicul stomatolog voluntar dr. Costin Maxim.

Scopul activității a fost formarea și dezvoltarea deprinderilor pentru menținerea sănătății orale preum și identificarea problemelor de sănătate orală la elevii din clasele a V-a.

Pe parcursul întâlnirii le-a fost prezentat modul corect de realizare a periajului dentar și s-a discutat despre importanța efectuării acestuia zilnic de cel puțin 2 ori, despre importanța controlului periodic la medicul stomatolog, alimentele care provoacă formarea de carii, alimente care ajută la curățarea dinților, importanța igienei cavității bucale precum și a întregului corp. La finalul activității toți elevii din clasele 0- IV au primit periuțe, paste de dinți și pliante din partea DSP.

Pe lângă discuțiile privind menținerea sănătății orale la clasa a V-a medicul stomatolog voluntar le-a realizat un control sumar atenționându-i asupra problemelor pe care le-a identificat.

Comments are closed.