Proiectul antidrog „Împreună”

Elevii clasei a XI-a B implicați în proiectul antidrog „Împreună”

Liceul Teoretic ,,Gheorghe Lazăr” Pecica şi Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” Arad au încheiat un parteneriat în vederea derulării proiectului cu denumirea ,,Împreună prin artă”. Coordonatori ai proiectului sunt doamnele profesor Karkus Blazena și Iancsik Gabriela. Scopul acestuia este stabilirea de contacte şi intensificarea comunicării între elevi şi profesori pe diferite planuri artistice şi non-artistice. Obiectivele proiectului sunt: utilizarea limbajului artistic ca limbaj universal de comunicare; depistarea şi promovarea tinerelor talente; realizarea de activităţi comune cu tematici diverse și promovarea rezultatelor obţinute.

Luni, 26 martie, a avut loc prima activitate comună din cadrul proiectului antidrog „Împreună” în Sala festivă a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”. Partenerii de proiect au participat cu activităţi prestabilite de comun acord, constituite în conformitate cu specificul şcolii. Activitatea a debutat prin prezentarea proiectului și a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” în calitatea sa de oaspete. A urmat o prezentare interactivă legată de ceea ce se știe despre droguri coordonată de consilierul școlar al Colegiului de Arte, profesor Gana Lavinia. Liceul nostru a fost reprezentat de 14 elevi din clasa a XI-a B: Banciu Sergiu, Balan Fabiana, Bănățan Violeta, Breștin Denisa, Cuțca Ionela, Crișan Sanda, Graure Andreea, Ghorbe Claudia, Lostun Cristina, Morar Laura, Nedelea Alexandru, Sălăjan Paul, Stănciulescu Patricia, Ștefan Andreea. Aceștia au prezentat afișele cu tematică antidrog pe care le-au realizat lucrând pe echipe.

Elevii Colegiului de Arte împreună cu profesorii lor au pregătit au material audio cu mărturisirea unui fost dependent și o prezentare power-point denumită „Talent, droguri, alcool, celebritate și…moarte”. Pe parcursul prezentării s-au succedat imagini cu citate aparținând unor mari personalități ale lumii artistice care și-au găsit sfărșitul în mod tragic ca urmare a consumului excesiv de droguri. Fundalul muzical a fost asigurat de Romina Onișor care a interpretat la flaut „If you” (Big Bang), Lois Borlovan a devenit Whitney Houston interpretând „I will always love you”, Darius Diaconu s-a transpus în pielea lui Joker prin intermediul unei poezii și în interpretarea „Piano Man” a lui Billy Joel, Sofia Daiana și Gomori Alexandra au readus-o la viață pe Janis Joplin cu piesa „Mercedes Benz” iar Melania Cuc pe Amy Winehousecu al ei „Rehab”. 
Pe lângă coordonatorii de proiect au participat și alte cadre didactice care s-au implicat activ în pregătirea elevilor participanți. Din partea liceului nostru a fost prezentă doamna profesor Andronie Elisabeta, diriginta clasei a XI-a B și doamna profesor Ochiș Mirabela, consilier școlar. Colegiul de Arte a fost reprezentat în acest proiect de doamna profesor Dulcica Claudia Florea, domnul profesor Brânzeu Nicolae, doamna profesor Brola Maria Nicoleta, doamna profesor Tămaș Anda și domnul profesor Cîrciu Bogdan.

La acest proiect au fost prezenți și alți elevi de liceu ai Colegiului de Arte împreună cu profesorii lor, Sala festivă fiind plină. Cu siguranță toți cei orezenți au avut ceva de învățat. Activitatea s-a încheiat prin înmânarea de diplome tuturor celor implicați.

Mulțumim echipei Colegiului de Arte pentru frumoasa primire și interesanta activitate la care am contribuit și am fost părtași Împreună orice e posibil, împreună putem schimba ceva…

Comments are closed.