„Împreună” pentru a doua oară, de data aceasta la Pecica

A doua întâlnire din cadrul proiectului cu denumirea ,,Împreună prin artă” organizat ca urmare a parteneriatului încheiat între Liceul Teoretic ,,Gheorghe Lazăr” Pecica şi Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” Arad a avut loc marți, 8 mai 2018.

Activitatea s-a desfășurat la Ferma de bivoli a orașului Pecica, un loc unde naturalul, rusticul, se îmbină cu modernul propus de arhitectura Muzeului digital. Locația a contribuit la o mai bună relaționare, la relaxarea persoaneor implicate în organizare precum și a participanților dar și la o desfășurare informală a activității extracurriculare.

Din partea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” au participat la activitate elevii clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă, profesor Elisabeta Andronie și elevii clasei a X-a A alături de doamna dirigintă, profesor Patricia Horga.

Domnișoara director adjunct Blazena Karkus, în calitate de coordonator al proiectului la liceul nostru, a deschis activitatea urând bun venit oaspeților, profesori și elevi ai Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” Arad și asigurându-i pe participanți că vor acumula informații importante și vor petrece un timp de calitate. Așa cum se cuvine, debutul activității a aparținut oaspeților, prin cuvântul inițiatoarei proiectului, doamna profesor Gabriela Iancsik și continuând cu prezentarea interactivă legată de droguri (tipuri, concepte, cauze ale consumului, urmări…) coordonată de consilierul școlar al Colegiului de Arte, profesor Lavinia Gana. A urmat prezentarea power-point denumită „Talent, droguri, alcool, celebritate și…moarte”. Pe parcursul prezentării s-au succedat imagini cu citate aparținând unor mari personalități ale lumii artistice care și-au găsit sfărșitul în mod tragic ca urmare a consumului excesiv de droguri. Ne-au încântat: Romina Onișor care a interpretat la flaut „If you” (Big Bang), Lois Borlovan a devenit Whitney Houston interpretând „I will always love you”, Darius Diaconu s-a transpus în pielea lui Joker prin intermediul unei poezii și în interpretarea „Piano Man” a lui Billy Joel, Sofia Daiana și Gomori Alexandra au readus-o la viață pe Janis Joplin cu piesa „Mercedes Benz” iar Melania Cuc pe Amy Winehouse cu al ei „Rehab”.

Eleva Andreea Ștefan din clasa a XI-a B a vorbit în calitate de reprezentantă a elevilor Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” implicați în proiect. Pe baza imaginilor derulate în prezentarea power-point a prezentat semnificația afișelor antidrog create de colegii ei care se află expuse în holul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” în expoziția cu lucrări ale elevilor liceului denumită „Suflet de copil” organizată cu ocazia Zilei Școlii.

A urmat activitatea coordonată de consilierul școlar al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, profesor Mirabela Ochiș. Aceasta a gândit activități de spargere a gheții și de intercunoaștere pentru toți elevii prezenți, activități interactive de lucru, organizate în 3 echipe mixte, referitoare la consumul de tutun, alcool și droguri. La final fiecare echipă a avut de realizat un afiș/banner/slogan împotriva acestora.

Colegiul de Arte a fost reprezentat la această activitate și de cei care i-au pregătit pe elevi, doamna profesor Dulcica Claudia Florea, doamna profesor Brola Maria Nicoleta, doamna profesor Radiana Barb și domnul profesor Cîrciu Bogdan. Din partea liceului nostru a participat și doamna profesor Adina Tătaru.

Mulțumim Primăriei Orașului Pecica pentru că ne-a permis organizarea activității în spațiul respectiv, doamnei administrator al fermei, Mihaela Dudaș, cea care a asigurat toate cele necesare pentru reușita tehnică a organizării, precum și companiei Rodspectra pentru sponsorizare.
„Împreună” orice e posibil, „împreună” putem schimba ceva…

Fotografiile au realizate de elevul Laurențiu Frișan din clasa a IX-a A. Mulțumim!

Comments are closed.